Pyszny torcik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Bialka oddzielic od zóltek, bialka ubijac na sztywna piane pod koniec ubijania stopniowo dodawac cukier i cukier waniliowy - zmikosowac na pyszysta mase nastepnie dodawac po jednym zóltku caly czas mieszajac - calosc miksowac 10 min. make i przoszek do pieczenia przesiac przez sitko i wymieszac z masa - delikatnie wymieszac! tortownice wysmarowac
tluszczem i obsypac maka na to wylac biszkopt i wstawic do nagrzanego piekarnika na 30 min. 180 st. C. PO UPIECZENIU POCZEKAĆ AZ OSTYGNIE I PRZEKROIC NA 3 CZEŚCI. NASTĘPNI W BLENDERZE ZMIKSOWAĆ TRUSKAWKI.
MASA:
MARGARYNĘ UTRZEĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, POWOLI DODAWAĆ JAJKA UBITE Z 12 ŁYŻKAMI CUKRU, NA KOŃCU POWOLI DODAWAĆ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI, ABY POWSTAŁA JEDNOLITA MASA. iLOŚĆ DODAWANYCH TRUSKAWEK ZALEŻY OD INDYWIDUALNYCH PREFERENCJI.
NASTĘPNI PRZEKROJONY BISZKOPT KROPIMY ZMIKSOWANYMI TRUSKAWKAMI I PRZEKŁADAMY MASĄ.TORT DEKORUJEMY TRUSKAWKAMI I TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ.
SMACZNEGO
Komentarze