Ciasto cytrynowe bez cukru i glutenu

4.5 (198 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Mam Wam do przedstawienia super opcje na deser, w dodatku zdrowy i bez cukru. Ciasto lekko przyjemnie kwaskowe, lekko wilgotne i ma naprawdę bardzo dobry lekki orzeźwiający słodkawy smak mimo braku cukru! Prosty przepis :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 4 cytryny (w tym potarte skórki i sok)
    potarta skórka z 1 pomarańczy
    3 jajka ( 3 żółtka i 3 białka osobno)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
    2 szklanki mąki (1 szklanka ryżowej, 1 mąki z cieciorki)
    3 łyżki oleju kokosowego
    kopiata łyżka masła orzechowego bez soli i cukru
    100-150 ml wody
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto cytrynowe Desery

Ciasto cytrynowe bez cukru i glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy żóltka, skórkę z cytryn,pomarańcza, sok z cytryn.
  • 2. Dodajemy mąki, proszek do pieczenia, olej kokosowy i masło orzechowe. Mieszamy.
  • 3. Ciasto jest sypkie, dodajemy wode, aby uzyskać gładką masę.
  • 4. Ubijamy białka i delikatnie łączymy z masą. Kroimy pół banana na plasterki i dekorujemy wierzch.
  • 5. Przekładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temperturze 180'.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować