Pyszna zupa jarzynowa

4.5 (182 ocen)

  • 3 godz.

Bardziej sycąca wersja zupy jarzynowej. Podana z pieczywem w zupełności wystarczy na cały obiad.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 5 litrów wody
    2 marchewki
    5 dużych ziemniaków
    1 buraczek ćwikłowy
    kilka różyczek kalafiora
    kawałek kapusty
    pół szklanki fasoli
    1 cebula
    1 pietruszka
    kawałek żeberka wieprzowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół szklanki śmietany
    sól
    pieprz
    1 kostka rosołowa
    natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Pyszna zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej się wody wrzucamy żeberko, fasolę i kostkę rosołową, gotujemy około pół godziny. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i przyprawy, gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Czekamy aż się zagotuje. Zupę podajemy z pieczywem i posypujemy natką pietruszki, dodajemy też mięso obrane z żeberka.

Porady

Kalafior możemy wrzucić pół godziny przed końcem gotowania aby różyczki zachowały swój kształt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować