Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać mąkę krupczatkę, cukier trzcinowy, masło pokroić na mniejsze części, dodać żółtka oraz proszek do pieczenia. Wyrobić na jednolitą masę.
2.Schłodzić ciasto w lodówce.
3.Blaszkę wyło9żyć papierem, a następnie rozłożyć ciasto na spód sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i podpiec na złoty kolor przez 15 - 20 minut.
4.Do osobnej miski dać ser zmielony, żółtka oraz cukier kryształ + cukier waniliowy.
5.Zmiksować na jednolitą masę.
6.Ubić pianę, borówki amerykańskie oprószyć mąką.
7.Wcześniej roztopić masło i schłodzone dodać do masy serowej, wymieszać.
8.Dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
9.Na końcu wsypać borówki amerykańskie oprószone mąką i wymieszać.
10.Masę serową przełożyć na ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec przez 45 minut.
Komentarze