puszysty Sernik

5 (149 ocen)

  • 25 min

Ten sernik jest rewelacyjny szybko znika z talerza jest puszysty i rozpływa się w ustach

  • 25 min

Składniki:

  • 2 kg sera mielonego
    1 budyń śmietankowy bez cukru ( duży)
    Zapach cytrynowy
    1,5 śmietany 22% ( 300 g)
    12 jaj
    3/4 szklanki oleju
    1 cukier waniliowy
    1,5 szklanki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowy następnie dodać ser śmietanę budyń mąkę ziemniaczaną olej i kilka kropli zapachu cytrynowego na końcu wymieszać łyżką ubitą pianę z białek wysmarować masłem blaszkę o wymiarach 36x25 ułożyć herbatniki i wylać masę serową sernik piec 60 minut w temperaturze 160 c
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować