Puszysty mleczno-jogurtowy deser z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko z cukrem zagotowujemy; zdejmujemy z ognia i stale mieszając wsypujemy żelatynę.Mieszamy tak aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Twaróg miksujemy z jogurtem na gładką, puszystą masę (ja miałam bardzo drobny twaróg, ale gdy mamy gruby to należy rozgnieść widelcem
lub przetrzeć przez sito) Miksując dalej masę wlewamy po trochu mleka z żelatyną i Ucieramy na najwyższych obrotach 3 minuty, aż masa będzie lekka i puszysta.
3.2/3 masy przekładamy do szklaneczek, wstawiamy do lodówki na ok 15 minut.
Do pozostałej masy dodajemy zblendowane jagody i miksujemy.Masę jagodową wykładamy na białą i ponownie wstawiamy
do lodówki na ok godzinkę.
Komentarze