Puszysty Deser

0 (0 ocen)

  • 30 min

Puszysty i delikatny deser piankowy z owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 galaretki o różnych smakach
    4,5 szklanki mleka
    owoce do dekoracji: jagody, truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 1,5szklanki gorącego ale nie wrzącego mleka. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się galaretki i powstania charakterystycznych grudek. Ostudzone galaretki umieszczamy na kilka minut w zamrażarce. Gdy galaretki zaczną delikatnie tężeć, wyciągamy je z zamrażalki i miksujemy każdą osobno na puszystą pianę. Do pucharków wlewamy pierwszą warstwę pianki i wsadzamy na kilka minut do zamrażarki aż całkowicie stężeje. Na stężałą piankę wylewamy kolejną i ponownie wsadzamy do zamrażarki. Tak samo robimy z trzecią warstwą pianki. Na koniec dekorujemy owocami i ponownie umieszczamy w zamrażarce.

Porady

Mleko nie może być wrzące. Galaretka powinna być delikatnie ścięta nie zbyt mocno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować