Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby dokładnie przepłukać , pokroić , namoczyć.
Mięso zmielić w maszynce , dodać jajka , sól , pieprz , przeciśnięty przez praskę czosnek ,bułkę tartą i namoczony w wodzie i odciśnięty chleb , dobrze wyrobić , formować kulki
2.Do namoczonych grzybów dolać wody ,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojoną w kostkę cebulę , zagotować do gotujących wkładać uformowane pulpety , delikatnie zamieszać drewnianą łyżką , dodać liść laurowy i ziele angielskie , całość gotować do miękkości .
3.Do śmietany dodać mąkę , wymieszać , dodać wywaru z pulpetów , dokładnie wymieszać aby nie było grudek , wlać do sosu , dodać sól i pieprz do smaku , zagotować .
Komentarze