Jestem mężatką, mam cudownego synka Patrysia. Gotować nauczyłam się metodą prób i błędów. Moje potrawy wszystkim smakują.
Składniki:
1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
jajko
sos grzybowy z torebki
10 dag żółtego sera
5 łyżek bułki tartej
mielona słodka papryka
masło do posmarowania naczynia
Pulpety w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mielonego mięsa wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku mieloną słodką papryką. Dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy niewielkie pulpeciki.
2.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim pulpeciki. Zalewamy sosem grzybowym, przygotowanym według przepisu podanego
na opakowaniu.
3.Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy pulpeciki. Oprószamy mieloną papryką.
4.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 °C. Wstawiamy naczynie z pulpecikami i zapiekamy 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze