PULPECIKI ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI W SOSIE POMIDOROWYM

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Pyszne pulpeciki. Szybki, dobry obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dkg mięsa mielonego,
    15 listków bazylii,
    garść posiekanej rzeżuchy,
    jajko,
    6 łyżek bułki tartej,
    2 łyżeczki soli,
    łyżeczka pieprzu,
    łyżeczka ostrej papryki,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    łyżeczka oregano,
    2 łyżeczki majeranku,
    średnia cebula,
    2 łyżki masła,
    ząbek czosnku;
    puszka krojonych pomidorów,
    płaska łyżka oregano,
    łyżka posiekanej pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Pulpeciki ze świeżymi ziołami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekam, podsmażam na łyżce masła do momentu, aż ładnie się zezłoci. Studzę.
    Mięso dokładnie łączę z przyprawami, posiekanymi ziołami, cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą oraz jajkiem.
    Z masy formuję małe kuleczki, podsmażam na pozostałym maśle.
    Do garnka wlewam szklankę gorącej wody, dodaję pomidory, miksuję blenderem na gładko.
    Wkładam pulpeciki, dodaję oregano.
    Całość gotuję około 20 minut, dodaję pietruszkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować