Lubimy w domku cukinię i dlatego wciąż nowe potrawy z niej wymyślam. Te placuszki podbiły serca bliskich.
5 (168 ocen)
Porady
Ilość mąki zależna od konsystencji ciasta. Nie powinno być płynne, ale gęste, jak śmietana. Pamiętajmy, że nigdy składniki mnie są jednakowe. A dobra gospodyni, często robi coś "na oko". Cukinia musi być ze skórką, młoda, bez ziaren, bo ją ścieramy. Cukinia, to bogactwo zdrowia. Ma wyjątkowo niską wartość energetyczną. Zalecana dla osób odchudzających się. Ponadto zawiera mnóstwo witamin: C, A, K i wit. z grupy B. Bogata jest również w beta-karoten i składniki mineralne, takie jak magnez, potas, żelazo. Łagodzi nadkwaśność, wpływa korzystnie na proces trawienny i układ pokarmowy. Nie odlewajmy nigdy z warzyw wytworzonego soku, bo wylewamy wszystko to, co cenne.
Komentarze