Przekładany piernik na piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać piwo, dodać miód. Podgrzać. Do osobnej miski wbić jaja, dodać cukier i olej. Zmiksować. Wlać piwo z miodem. Zmiksować. Dodać suche składniki i dalej miksować. Z podanych składników upiec dwa osobne piernik, po upieczeniu przekroić na pół. Piec w formie ok. 1 godziny.
2.Budynie rozrobić w 1 szklance wody. Pozostałe 3 szklanki wody zagotować i ugotować budyń. Do gorącego wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Ostudzić i połączyć z masłem.
3.Przekładanie ciasta"
Piernik-masa budyniowa-piernik-powidło i pokrojone śliwki-piernik-masa budyniowa-piernik-polewa
Porady
Można upiec 1 piernik w keksówce i posmarować tylko powidłem śliwkowym.
Komentarze