Przekładaniec teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie Biszkoptu; Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę
zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao i lekko wymieszać. Piec 30- 40
minut w temperaturze 160-180 C.
Po wystygnięciu przekroić na 2- części.
Wykonanie ciasta makowo - kokosowego
Białka ubić na sztywna pianę. Dodać resztę składników i lekko
wymieszać. Piec w temp. 160- 180 C przez 30 minut.
wykonanie masy: Mleko i cukier zagotować dodać wymieszane żółtka ze śmietana, wlać
do mleka i zagotować. Odstawić na około 30 minut. Odcedzić przez gęste
sito. Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać.
Galaretke przygotować wg. instrukcji na opakowaniu:
Przełożenie ciasta :
Ciemny biszkopt- masa- ciasto makowo- kokosowe- masa – ciemny biszkopt
– okrągłe biszkopty- ( na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę )
-galaretka.
Komentarze