Przekładaniec jabłkow- koksowo-makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto - ze składników zarabiamy ciasto kruche.
2.Masa jabłkowa - Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Podsmażyć z 1 łyżką cukru kryształu. Pod koniec wsypać galaretkę agrestową i dokładnie wymieszać.
3. Masa kokosowa - Białka ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru. Następnie dodać kokos i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać.
4.Masa makowa - Mak sparzyć i zemleć 2 razy w maszynce. Tłuszcz utrzeć z cukrem, dać żółtka, wlać roztopiony miód i wymieszać. Dodać resztę składników i ubitą pianę z białek.
5. Przygotowanie do pieczenia
Ciasto kruche - masa jabłkowa - masa kokosowa - masa makowa. Piec w całości w temperaturze 180 przez 40 minut.
Komentarze