Przystawka z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę oczyszczamy, osuszamy rozdzielamy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w pióra i wrzucamy na rozgrzaną niewielką ilość oliwy. Dodajemy wątróbki. Doprawiamy solą, pieprzem, delikatem do smaku. Smarzymy kilka minut. Na osobnej patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy pokrojoną w cienkie krążki paptykę. Grzankę nacieramy lekko czosnkiem na nią nakładamy troszkę sałaty. Na sałatę kładziemy krążek papryki. Na środku kawałek wątróbki. Smietanę mieszamy z majonezem w stosunku 2/3 śmietany i 1/3 majonezu doprawiamy solą i pieprzem. polewamy sosem wierzch naszej przystawki dekorujemy cienkim plasterkiem ogórka.
Komentarze