Ciasto piernikowe z kisielem truskawkowym, śnieżkową masą i okruchami kokosowymi - taki kopiec kreta GMO :)
2 godz. 50 min
Składniki:
Ciasto:
450 g mąki pszennej
200 g śmietanki 30%
400 g dżemu truskawkowego
180 g oleju
250 g cukru
4 jajka
20 g proszku do pieczenia piernika
1 łyżeczka sody
2 łyżki kakao
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (na 1/2 L mleka)
Kisiel truskawkowy:
1/2 litrowy słoik kompotu z truskawek (owoce i syrop)
1 opakowanie kisielu truskawkowego bez cukru (na 1/2 L wody)
Masa śnieżkowa:
300 g jogurtu malinowego
200 g śmietany 18%
2/3 szklanki mleka
4 opakowania bitej śmietany (na 1/5 L mleka każda)
1 opakowanie galaretki cytrynowej (na 1/2 L wody)
Komentarze