1.biszkopt:
Oddzielam białka od żółtek miksując je na sztywną piane. Do żółtek dodaje cukier- miksuje, dodaje ubitą piane-mieszam i resztę składników. Gotowe ciasto wkładam do piekarnika na 180 stopni na około 25-30 minut.
2.krem:
mleko i cukier zagotuje następnie dodaje kasze manną do zgęstnienia-studzę.
Masło ucieram dodając ugotowaną kaszę manną.
3.Gotowy biszkopt przekrajam na dwie części. Z jednej części wykrajam dziurki szklanką literatką.
4.składanie
1 część biszkoptu nasączam, smaruje masą nie za grubo na to układam herbatniki-nasączam delikatnie polewając łyżeczką, następnie znowu masa i herbatniki, ponownie masa a na to 2 część biszkoptu z dziurkami..
5.Do wykrojonych dziurek wkładam owoce i zalewam je tężejącą galaretką.
Dookoła zalewam ciasto polewą.
6.Z pozostałych wykrojonych biszkopcików można zrobić ciasteczka. Wystarczy marmolada i polewa.
Komentarze