Placuszki z mieszanki warzywnej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

syte i bardzo smaczne

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 9 sztuk:
    Marchewka z groszkiem i kukurydzą 1 słoik 510 gram, waga z zalewą
    1 jajko
    1 cebula
    1-2 łyżki szczypiorku
    sól, pieprz kolorowy
    1 czubata łyżka kaszy manny
    1 czubata łyżka mąki pszennej
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z mieszanki warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z mieszanki warzywnej 1. Mieszankę warzywną osączyć z zalewy.
    Do miski wrzucić mieszankę warzywną, pokrojoną cebulę, szczypiorek, jajko i zmiksować podręcznym blenderem. Dodać obie mąki i kaszę, wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem.
    Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju i osączyć je na ręczniku papierowym.
    Placuszki są smaczne i bardzo syte.
    Podać z sosem czosnkowym lub barszczykiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować