Placuszki z młodej białej kapusty

4.49 (197 ocen)

Wspaniałe placuszki z młodej białej kapusty. Dodatek ziemniaka sprawia, że placuszki są jeszcze smaczniejsze.

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty białej
    1 średni ziemniak
    2 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z młodej białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, zalać zimną wodą, dodać łyżkę soli i ugotować al dente (od zagotowania ok 3-4 minuty).
  • masa 2. Kapustę odcedzić, dobrze odcisnąć z wody, przełożyć do miski, Dodać starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, mąkę, jajko oraz przyprawy, wymieszać.
  • smażenie 3. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Ziemniaki Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować