Placuszki ryżowo- bananowe

4.47 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

proste w przygotowaniu

  • 25 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    2 banany
    2 jajka
    3-4 łyżki mąki
    olej do smażenia
    ewentualnie cukier puder do posypania i ulubione owoce
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki ryżowo- bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.
  • 2. Banany rozgnieść widelcem.
  • 3. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 4. Podawać z cukrem pudrem i owocami.

Porady

Świetny pomysł na wykorzystanie ryżu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować