Placuszki bananowo-cynamonowe z miodem

4.98 (163 ocen)

To pyszne śniadanie na słodko. Placuszki są delikatne i puszyste. Można podać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, miodem lub dżemem czy powidłem śliwkowym.

Składniki:

  • 2 banany
    2 jajka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki mleka
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka cynamonu
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Miód
    Olej
Wystaw ocenę:

4.98 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Placuszki bananowo-cynamonowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie wymieszać trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól i zmiksować na gładką masę. Banany obrać, zostawić pół banana i pokroić go w plasterki, resztę zgnieść widelcem i dodać do masy. Zmiksować całość.

    Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru.

    Gotowe placuszki polać miodem i posypać plasterkami bananów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować