Placki ziemniaczane inaczej - z ogórkiem, natką i pasem wędliny w środku

0 (0 ocen)

  • 25 min

Tradycyjne placki lubie ale od czasu do czasu urozmaicam je. Te, z ogórkiem , natka pietruszki i wędlina schowana w srodku nie dośc ze wygladaja ciekawie i orginalnie to i smakuja wysmienicie!!!Zobaczcie!!!

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków surowych obranych
    jajko,
    2-3 łyzki mąki
    150 g. wedliny -szynki pokrojonej w kostke
    8 pasków wedliny która bedzie schowana w środek.
    1 ogórek kiszony
    2 lyzki posiekanej pietruszki
    sól
    pieprz

    olej do smazenia ,
    ser zółty po posypania placków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Wędliny

Placki ziemniaczane inaczej - z ogórkiem, natką i pasem wędliny w środku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Zetrzej ziemniaki na grubszych oczkach i dodaj do nich pokrojona w koste wędline , pokrojony w kostke ogórek, posiekana natke, Wymieszaj , nastepnie dodaj jajko i make , i całośc jeszcze raz wymieszaj przyprawiając sola i pieprzem.
    Formuj placuszki , najpierw jedna strone , wkładaj po pasku wedliny i zakrywaj taka sama porcja masy , sklejając do siebie i formując placuszki( wedlina , pasek wędliny przez cał,a długośc placka ) ma byc schowana w środku placka.
    Wlej olej na patelnie, smaz placuszkina zloty kolor z obu stron.. Dla polepszenia smaku mozna posypac gorące placki startym ostrym serem.

Porady

około 8 większych placków. czas smazenia , 5 minut, przygotowanie 20 minut

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina Natka pietruszki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować