Placki z kiszoną kapustą

4.5 (153 ocen)

Kiszona kapusta ..w plackach? tak ...i bardzo smaczne...

Składniki:

  • 25 dag kapusty kiszonej
    1 cebula
    1 szkl. mleka
    1 szkl. mąki
    1 jajko
    sól, pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę dobrze odcisnąć, pokroić i ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości.Lekko przestudzić.Cebulkę podsmażyć na złoto.Mleko zmiksować z mąką, jajkiem i przyprawami. Wymieszać z kapustą i cebulka.Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, lekko spłaszczając formować małe placuszki. Smażyć z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować