Placek z daktylami i mleczną polewą

0 (0 ocen)

Wierzch posypać ziarnami goyi i udekorować.

Składniki:

  • Ciasto-spód.
    6 białek
    5 łyżek cukru
    5 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    125g masła
    aromat pomarańczowy

    Wierzch.
    200g dżemu pomarańczowego
    150g daktyli
    1łyżka ziaren goyi
    100g mleka w proszku
    100g masła
    150g cukru pudru
    1 łyżka wody pomarańczowej aromat
    50ml wody wrzącej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek z daktylami i mleczną polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Stopić masło.
    Białka ubić z cukrem..
    Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać.
    Wlać schłodzony, stopiony tłuszcz oraz aromat. Wymieszać.
    Ciasto wylać na blaszkę. Piec 30min. w temp.170stop.
    Upieczone ciasto posmarować dżemem pomarańczowym.
    Daktyle pokroić na małe kawałki i rozłożyć na dżemie.
    Przygotować mleczną polewę.
    Do miski wsypać :
    mleko w proszku
    cukier ,wymieszać.
    Wlać wodę pomarańczową i wodę wrząca, wymieszać.
    Stopić masło i wlać do masy.
    Wymieszać dobrze i polać daktyle.
    Wierzch posypać ziarnami goyi i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować