Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyczne powidła w nowej odsłonie z nuta leśnych jeżyn i aromatem whisky.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg śliwek węgierek
    500g jeżyn
    szklanka cukru
    100ml whisky
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, przekrawamy na pół i wyciągamy pestkę. Jeżyny myjemy dokładamy do śliwek. Owoce smażymy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu aż masa stanie się gęsta. Dodajemy cukier i whisky i przesmażamy dalej aż masa będzie gęsta i kleista.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Powidła śliwkowe Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować