Potrawka z kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dziś na obiad potrawka z udek kurczaka z marchewką i zieloną fasolką szparagową

  • 40 min

Składniki:



  • udka bez kości 1 kg

    marchewka 2 sztuki

    fasolka szparagowa 200 gram

    koperek świeży

    cebula biała 1 sztuka

    do smaku sól i pieprz biały

    mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu

Potrawka z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Udka myjemy i osuszamy, kroimy w średnią kostkę, podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka, podsmażone mięso przekładamy do garnka , dolewamy tyle wody aby zakryła mięso i dusimy w połowie duszenia dodajemy pokrojoną w plastry marchewkę oraz fasolkę szparagową ( użyłam mrożonej ) i dusimy do miękkości, na koniec doprawiamy ,zagęszczamy sos, posypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy