Polska minestrone z wielkanocnym akcentem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam przeróżne zupy, dzisiaj mój wybór padł na coś zupełnie innego niż tradycyjne zupy, które często goszczą na moim stole. Pyszna, lekka i wiosenna zupa z dodatkiem rewelacyjnego makaronu i naszej polskiej białej kiełbasy. Czy może być coś smaczniejszego? Nie sądzę!

  • 40 min

Składniki:

  • * włoszczyzna
    * porcja rosołowa z kurczaka
    * 2 surowe białe kiełbasy
    * fasolka szparagowa zielona
    * 2 pomidory
    * łyżka oliwy z oliwek
    * świeża natka pietruszki
    * szklanka makronu conchiglie rigate
    * sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Polska minestrone z wielkanocnym akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować wywar na porcji, włoszczyźnie i białej kiełbasie. Przyprawić, mięso odłożyć a ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry. Na łyżce oliwy poddusić pomidory pokrojone w ósemki, dodać do wywaru razem z fasolką. Dodać makaron i gotować do miękkości. Zupę podawać z pokrojoną białą kiełbasą oraz posypaną natką i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

minestrone

To może cię zainteresować