Podżerka z karkówki

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Znalazłam ten przepis w starej książce, zrobiłam... bardzo polecam bo podżerka okazała się smakowita i bardzo prosta w przyrządzaniu :)

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 600 g nie za tłustej karkówki ew. łopatki
    •2 większe cebule
    •olej do smażenia
    •1/2 puszki pomidorów bez skórki ok. 200 g
    •2 niewielkie ogórki konserwowe
    •2 łyżki ketchupu + łyżka przyprawy do zup
    •sól, pieprz mielony, cukier do smaku
    •posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podżerka z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20lqvr6 1. Karkówkę pokroić w plastry, później w paski, cebulę w talarki, ogórki zetrzeć na dużych oczkach tarki.
    Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, przesmażyć do zeszklenia, dodać kawałki mięsa, podlać wodą (ok. 1.4 szklanki), posolić i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.
  • image-05ooqgk 2. Dodać ogórki, pomidory, ketchup, doprawić do smaku i jeszcze chwilę dusić aby smaki się przegryzły.
  • image-0d2nmjw 3. Podać dowolnie bo pasuje i smakuje z każdymi dodatkami, u mnie akurat były kopytka i ogórek małosolny.

    Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować