Pizza z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z solą i przyprawami. Drożdże wymieszać z cukrem, zalać ciepłym mlekiem, wymieszać i odstawić na 15 minut.
Mąkę wyrobić z drożdżami (trzeba dodać jeszcze około pół szklanki wody), pod koniec dodać olej. Wyrobione ciasto odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.
2.Wszystkie składniki sosu pomidorowego wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanej patelni.
Dużą blaszkę posmarować olejem, rozłożyć na niej ciasto, posmarować je sosem pomidorowym. Na tak przygotowany spód rozłożyć pieczarki.
3.Na rozłożyć tuńczyka i pokrojona cebulę.
4.Posypać kukurydzą i fasolą.
5.Wierzch posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Komentarze