Pizza z pulchnym i miekkim spodem

5 (1 ocen)

zawsze wychodzi i jest miękka

Składniki:

  • spód pizzy
    3 szklanki mąki
    5dag drożdży
    około pół szklanki mleka
    5 łyżek oleju
    szczypta cukru
    szczypta soli
    1 szklanka ciepłej wody
    keczup

    ser
    szynka
    ogórek konserwowy
    pieczarki
    itp.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z pulchnym i miekkim spodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SPÓD PODPIEKAMY 1. drożdże rozpuść w ciepłym mleku dodaj łyżkę mąki ,szczyptę cukru-wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
    wsyp do miski mąkę , sól, wlej olej, wodę i dodaj wyrośnięte drożdże. ciasto wyrabiamy 5 minut na gładka plastyczną masę. odstawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu rozwałkuj i połóż na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. posmaruj keczupem i podpiekaj spód pizzy do wyrośnięcia 10 min w 180 st.C.
    Następnie po wyjęciu nakładamy dodatki które lubimy i ścieramy ser. Wkładamy do piekarnika na około 10 min.w 180 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować