Pikle z selera naciowego

4.98 (181 ocen)

Pikle z selera do idealny dodatek to mięs i sałat.

Składniki:

  • 1 seler
    2 szkl wody
    1 szkl białego octu winnego
    2 -3 łyżki cukru
    1 łyżeczka ziaren pieprzu
    1 łyżeczka ziaren gorczycy
    1 łyżeczka goździków
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle

Pikle z selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić.

Porady

Gdy pikle przestygną, można je już jeść.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować