Pikantno ketchupowe pałki z kurczaka

4.5 (167 ocen)

Potrawa tak smakowała, że zanim zdążyłam wyciągnąć aparat by zrobić zdjęcie została tylko jedna pałka!

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    8 łyżek pikantnego ketchupu (u mnie Tortex)
    Przyprawy do smaku( ilość według uznania):
    - papryka słodka
    - papryka ostra
    - chili
    - majeranek
    - zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pikantno ketchupowe pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę: ketchup mieszamy z przyprawami, i "maczamy" w marynacie pałki, następnie lekko nacieramy nią mięso, tak aby w miarę równomiernie się rozłożyła. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki
  • 2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (bez termoobiegu). Pałki umieszczamy w woreczku do pieczenia. Podlewamy całość resztą marynaty, która została w pojemniczku. Ja dodałam jeszcze kostkę rosołową rozpuszczoną w 2 łyżkach wody.
  • 3. Pieczemy ok 40 minut.

Porady

Jak dla mnie najlepszy był sosik który został w woreczku. Można nim polać ziemniaczki, czy też maczać chleb. Przepyszny :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować