Pierś pod serową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierś kurczęca podana w ten sposób smakuje wybornie zarówno na gorąco, jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 kg piersi kurczęcych
    -mały słoik majonezu
    -ketchup pikantny
    -2 torebki majeranku
    -3 cebule
    -sól, pieprz
    -ser żółty 25 dag

Pierś pod serową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy jak na schabowe, każdy kawałek posypujemy soła i pieprzem.
  • 2. Blaszkę do pieczenia polewamy 3 łyżkami oleju, wykładamy schabowe dosyć ciasno.
  • 3. Na każdy kawałek nakładamy łyżkę majonezu, następnie po krążku cebuli. Polewamy ketchupem, posypujemy po łyżce majeranku. Całość obsypujemy startym serem.
    Pieczemy w temp. 200 stopni, ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy