Pierś kurczaka z ryżem curry i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi delikatnie rozbij na 1,5-2 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu.Zmniejsz moc kuchenki na 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni.Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Czas na ryż - zagotuj 1,5 szklankę wody z olejem i curry . Gdy już ryż będzie odpowiednio ugotowany nałóż go na talerz obok soczystej piersi z kurczaka.
Fasolę ugotuj w wodzie , gdy już się ugotuje i będzie odpowiednio miękka , wylej wodę , poczekaj aż ostygnie i dodaj trochę masła i bułki tartej .mieszaj cały czas . Gdy już bułka tarta "przyklei " się do fasolki szparagowej wyłóż fasolkę na tależ razem z ryżem i piersią z kurczakiem . Smacznego
Porady
Zamiast dodać przyprawę curry do ryżu gdy eis gotuje ,można posypać gotowy ryż przed podaniem dania.
Komentarze