Pierś z kurczaka zapiekana na pierzynce z pora

5 (154 ocen)

Przygotowanie tego mięsa zajmuje dosłownie kilka minut. w dodatku jest bardzo aromatyczne.

Składniki:

  • 3 piersi z kurczaka
    1 por
    6 łyżek majonezu
    ok 10 dag startego sera żółtego
    sól, pieprz, przyprawa do mięs
    kilka wiórek masła
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka zapiekana na pierzynce z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy i przekrawamy na pół. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do mies. Pora kroimy w krążki
    Na dnie naczynia żaroodpornego układamy pora i przykrywamy wiórkami masła. Posypujemy startym serem. Nakładamy mięso. Każdy kawałek mięsa smarujemy majonezem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować