PIERŚ Z KURCZAKA NADZIEWANA KURKAMI

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Kurki to jedne z moich ulubionych grzybów, dzisiaj pomysł na pierś kurczaka nadziewaną właśnie tymi, delikatnymi grzybami. Pierś po upieczeniu kroimy na mniejsze kawałki i podajemy jako danie główne z ulubionymi dodatkami.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    2 duże, podwójne piersi z kurczaka
    1 opakowanie kurek ( około 250 g )
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek szczypiorku
    sól, pieprz i słodka papryka w proszku do smaku
    1 szklanka bulionu
    olej do podpieczenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka nadziewana kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1id63hb 1.

    Kurki myjemy, oczyszczamy i kroimy na drobno, łącznie z cebulą.
    Na patelni na oleju podpiekamy cebulę z czosnkiem, dodajemy kurki i pokrojony szczypiorek. mieszamy oraz doprawiamy do smaku.
    Po kilku minutach, kiedy płyny odparują przekładamy farsz do miseczki.

  • image-0bbblsl 2. Piersi z kurczaka myjemy, następnie nacinamy wzdłuż, każdy kawałek mięsa tworząc otwór, lub przecinamy tak aby powstał cienki kotlet. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i papryką, nakładamy po dużej łyżce farszu i delikatnie zwijamy, spinając końce mięsa wykałaczkami.
  • image-0d4rdyp 3. Mięsne roladki obsmażamy z każdej strony na oleju, wlewamy bulion i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Roladki wykładamy na talerz, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Z pozostałego wywaru przygotowujemy sos który przyda się do polania mięsa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurczak Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować