Mój chłopak powiedział, że to najpyszniejsza rzecz, jaką jadł od dłuższego czasu.
Składniki:
Składniki:
połowa sera fety
kilka kostek brykietu mrożonego szpinaku
masło/margaryna do smażenia
ząbek czosnku
sól
pieprz
jogurt naturalny lub śmietana
1 pojedyncza pierś z kurczaka
jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Piersi z kurczaka pod zieloną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, zostawiamy na chwilę. Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię, do tego dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, posiekany czosnek i podsmażamy na maśle lub margarynie. Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy jogurtu do smaku i przyprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie maczamy kotlety w jajku, obtaczamy w bułce i smażymy. Na talerzu przykrywamy kotlety szpinakową pierzynką.Opcjonalnie można położyć cieniutki plasterek żółtego sera na gorący szpinak.
Komentarze