Piernikowa czekolada na gorąco

5 (158 ocen)

  • 15 min

Idealny napój na jesienne i zimowe chłody. Aromat przyprawy do piernika sprawia, że w domu unosi się zapach świąt.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 ml mleka 3,2%
    200 ml śmietany 30%
    100 g gorzkiej czekolady (u mnie 60%)
    20 g czekolady mlecznej
    1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
    bita śmietana (do podania)

Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Napoje

Piernikowa czekolada na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu podgrzać mleko ze śmietaną. Dodać podzieloną na kostki czekoladę gorzką i mleczną oraz przyprawę do piernika. Gotować na wolnym ogniu mieszając do czasu, aż czekolada się rozpuści, a napój zgęstnieje. Czekoladę podawać udekorowaną bitą śmietaną i posypaną przyprawą do piernika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować