Piernikowa babeczka z kremową choinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, cynamon i dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić w rondelku.
2.Jajka z cukrem utrzeć mikserem na puch, dodać rozpuszczone masło, cały czas miksując dodać suche składniki, mleko, powidła i wszystko dokładnie wymieszać szpatułką.
3.Ciasto piernikowe przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokości 3/4 foremki.
4.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut.
5.Masa:
Śmietanę ubić z śmietan-fix na sztywno dodać cukier, cynamon, barwnik
i całość dokładnie wymieszać.
6.Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i nałożyć na babeczki formując kształt choinki, a następnie udekorować kolorowymi perełkami.
Komentarze