Piernik przekładany serem

0 (0 ocen)

Święta to czas magiczny a więc nie warto przejmować się zbędnymi kaloriami.

Składniki:

  • 3szkl. Mąki

    1,5 szkl. Cukru

    2łyżeczki kakao

    2 łyżeczki sody oczyszczonej

    2łyżeczki przyprawy do piernika

    1 3/4szkl. Mleka

    1szkl. Oleju

    2 jajka




    Masa serowa:

    1/2 kostki margaryny

    1/2 szkl mleka

    1 szkl cukrug

    1cukier waniliowy

    1 kg serka z wiadereczka

    4 jajka

    1 budyń waniliowy

    Dodatkowo:
    Słoiczek powideł
    Orzeszki ziemne do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Powidła

Piernik przekładany serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto piernikowe: Wszystkie sypkie składniki mieszamy. Dodajemy żółtka oraz mleko. Miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo olej -wymieszać. Wylać na keksówkę wyłożoną papierem. piec 70min w tem. 170C.
  • 2. Po upieczeniu piernik przecinamy na pół. Przekładamy powidłami.
  • 3. Masa serowa: W rondlu rozpuścić margarynę i cukry. Dodać ser oraz jajka. Podgrzewać cały czas mieszając aż zacznie bulgotać. budyń rozrabiamy w mleku i dodajemy do sera. Mieszamy do czasu aż masa zgęstnieje.
  • 4. Przełożenie: 1blat piernika-powidła-masa-serowa-2blat piernika-posypać orzeszkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Masa serowa Śliwki Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować