Piernik bez miodu z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

Smaczny i prosty w wykonaniu wypiek. Piernik bez miodu, ma wilgotną konsystencję, mnóstwo aromatycznych, korzennych przypraw, które świetnie współgrają z dodatkiem wiśni. Za sprawą serka wiejskiego ciasto zyskuje ciekawy, łaciaty przekrój.

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    2 opakowania budyniu bez cukru o smaku śmietankowym (na 1/2 L mleka każde)
    1 i 1/2 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    5 jajek
    500 g serka wiejskiego
    1 opakowanie proszku do pieczenia (15g)
    3 kopiaste łyżeczki kakao naturalnego
    2 łyżeczki cynamonu
    po 1/2 łyżeczki mielonych przypraw - goździków, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego, imbiru
    350 g drylowanych wiśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Murzynek Placek Desery

Piernik bez miodu z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 1. Jajka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając, wlać olej. Następnie dodać serek wiejski, proszek do pieczenia, kakao i przyprawy korzenne - wymieszać.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 2. Do masy wsypać oba opakowania budyniu oraz mąkę - dokładnie utrzeć. Na końcu dołożyć wiśnie i wymieszać.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 3. Ciasto wylać do formy (24 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Piernik bez miodu z serkiem wiejskim 4. Piec 40 - 45 min (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować