piernik na winie

4.49 (154 ocen)

  • 60 min

inny niż tradycyjne, ale wspaniały piernik- puszysty i lekki

  • 60 min

Składniki:

  • 6 łyżek różowego półsłodkiego wina (lub czaerwonego)
    5 łyżek kakao
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    1 i 3/4 szklanki mąki
    pół szklanki rodzynek namoczonych we wrzątku
    orzechy
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    marmolada do przełożenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery Ciasto

Piernik na winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wino, kakao, cukier i margarynę zagotować i wystudzić.
  • 2. Dodać jajka, mąkę i proszek, zmiksować na gładkie ciasto. Dodać bakalie.
  • 3. Ciasto przelać do keksówki. Piec w 175*C około 40 minut. Przestudzony piernik przełożyć marmoladą i posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować