Cudne zapachy. Cudne pierniczki. I cudowne smaki. Powstałe z inspiracji książką "Cukiernia pod amorem", w piątkowym cyklu "Przy jedzeniu się (nie) czyta!". Szczegóły na końcu przepisu.
Pierniczki pełnoziarniste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić. Ciasto może być klejące, ale nie dodawać mąki. Ciasto rozwałkować na grubość 4 mm (nie cieniej) – ja wałkowałam pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej. Wykrawać różne kształty pierniczków. Układać je na blaszce - podczas pieczenia trochę urosną. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Studzić na kratce.
2.Ciasteczka zrobiłam pod wpływem inspiracji książką "Cukiernia pod amorem". Jej recenzję i więcej przepisów na słodkości inspirowane literaturą znajdziesz na moim blogu kulinarno-literackim bookmeacookie.blogspot.com
Komentarze