pierogi z ziemniakami, twarogiem, pieprzem, majerankiem

0 (0 ocen)

cebulę podsmażyć na gorącym oleju, polewać okrasą pierogi - pierogi są syte, smaczne.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • FARSZ: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg 50 dag, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki..............

    PIEROGI: mąka tortowa 600 gram, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 1/2 litra....................

    DODATKI: olej rzepakowy 3 łyżki/do gotowania, woda gorąca - ile potrzeba, sól - ile potrzeba, cebula podsmażona - w opisie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Pierogi ruskie

Pierogi z ziemniakami, twarogiem, pieprzem, majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, razem z twarogiem chudym blenderem zmiksować, można zmielić przez maszynkę do mięsa
  • etap 2. do misy robota wsypać mąkę, sól i wody gorącej dolewać w trakcie wyrabiania hakiem ciasta tyle, aby ciasto miało zwartą konsystencję, dobrze wyrobione włożyć do woreczka na 15 minut
  • etap 3. cebulę drobno pokrojoną na oleju podsmażyć, wystudzoną wlać do ziemniaków, wsypać pieprz grubomielony, kucharka, majeranek i wszystko dobrze wymieszać
  • etap 4. ciasto podzielic na trzy części, na stolnicy podsypanej mąką każdą część ciasta rozwałkować na dość cienki placek, szklanką wycinać kółka, na każde kółko nakładać farsz i zlepiać pierogi, wkładać do gotującej się wody z olejem, solą i po wypłynięciu na wierzch gotować na średnim ogniu z 3-4 minuty, cedzakiem wyjmować i opłukać pod zimną wodą
  • etap 5. 6 cebul, cukier 1 łyżeczka, do smaku kucharek, pieprz, 3/4 szklanki oleju rzepakowego - cebulę podsmażyć na gorącym oleju, polewać okrasą pierogi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować