Pierogi z kaszą jaglaną i serem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Fantastyczne i delikatne pierogi. Zarówno ciasto jak i farsz zawierają dodatkowy składnik, który nadaję im wyjątkowego smaku. Polecam odsmażać je na oleju kokosowym.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    ok. 350 g mąki
    1 żółtko
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju kokosowego
    ok. 1 szkl gorącej wody

    Farsz
    250 g białego sera półtłustego
    5 łyżek kaszy jaglanej z suszonymi wiśniami
    300 ml wody
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 cukier waniliowy
    1/3 łyżeczki cynamonu
    ok. 2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi Ser

Pierogi z kaszą jaglaną i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 300 ml wody gotujemy, na wrząca wsypujemy kaszę. Gotujemy około 15 minut.
  • 2. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę, cukier waniliowy, jogurt i cynamon. Dokładnie mieszamy i dosładzamy.
  • 3. Mąkę zagniatamy z żółtkiem, solą i olejem kokosowym. Stopniowo dolewamy wodę. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste.
  • 4. Gotowe dzielimy na kilka części. Każdą wałkujemy na cienki placek, około 5 mm. Wycinamy kółka, nakładamy po łyżeczce farszu i lepimy brzegi.
  • 5. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
  • 6. Zamiast kaszy z wiśniami możemy użyć zwykłej jaglanej i dodać do niej wiśnie z soku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Sery Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować