Pierogi z bananami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna (+ maka do podsypywania): 3 szklanki
    - kasza manna: 0.5 szklanki
    - olej (+ łyżka do gotowania): 0.33 szklanki
    - ciepła woda około: 1 szklanka
    - sól około: 0.33 łyżeczki
    - banany: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z kaszą manną, lekko posolić. Dodać olej i cały czas wyrabiając dodawać wodę. Powinniśmy otrzymać elastyczne ciasto. Ciasto podzielic na 3 części i pokolei każdą rozwałkowywać na stolnicy na grubosć 3-4 mm. Wykrawać szklanką krążki. Banany obrać i pokroić w plastry grubości +/-5mm. Na każdy krążek ciasta kłaść plaster banana i sklejać pierogi (można pomóc sobie i brzegi sklejać widelcem). W dużym garnku zagotować posoloną wodę, wlać do niej łyżkę oleju (żeby pierogi się nie sklejały) i gotować porcjami przez 5 minut od chwili wypłyniecia. Podawać polane słodką śmietanką ubitą z cukrem lub z innymi słodkimi dodatkami. Z tej porcji wyszło mi 30 pierogów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza manna Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować