Pierogi z czosnkiem pietruszką i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-MĄKE PRZESIEWAMY DODAJEMY JAJKO ,SÓL,MLEKO,OLEJ,NA KONIEC GORĄCĄ WODĘ ZAPARZAMY CIASTO ,GDY CIASTO BĘDZIE SIĘ MOCNO KLEIŁO PODSYPUJEMY MĄKĄ.CIASTO ODSTAWIAMY I PRZYŻĄDZAMY FARSZ
2.-KURKI DOBRZE MYJEMY
-CEBULE SZATKUJEMY W KOSTECZKĘ,PODSMAŻAMY ,DODAJEMY POKROJONE KURKI,POKROJONĄ PIETRUSZKĘ,PRZYPRAWY ,CZOSNEK
-GDY FARSZ LEKKO OSTYGNIE DODAJEMY JAJKO ,WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY
3.-CIASTO WAŁKUJEMY PODSYPUJĄC MĄKĄ ,WYKRAWAMY KÓŁKA SZKLANKĄ I NAKŁADAMY FARSZ,ZLEPIAMY I GOTUJEMY W LEKKO OSOLONEJ WODZIE Z DODATKIEM ŁYŻKI OLIWY
Komentarze