1.Pierś przekrawamy na pół i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na 3 godziny
2.Warzywa myjemy, osuszamy i obieramy. Warzywa kroimy w cienkie paski.
3.W woku rozgrzewamy dwa rodzaje olejów. Dodajemy marchew, smażymy 3 minuty, dodajemy pietruszkę i smażymy 3 min, dodaemy selera mieszamy. Smażymy ok 15-20 min na małym ogniu co jakiś czas mieszając warzywa.
4.Na koniec smażenia dodajemy paprykę i smażymy jeszcze około 10 min.co jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy krem słodko-kwaśny, mieszamy
5.Z woka wyjmujemy warzywa i wrzucamy zamarynowane mięso. Smażymy 15 min. Dodajemy warzywa smażymy kilka minut.
Komentarze