Pieczeń z marynowanymi pieczarkami

0 (0 ocen)

Zwykłą pieczeń wzbogaciłam o pieczarki, bardzo smakowała nam na kanapkach. Ale można również podać z ziemniakami i surówką na obiad.

Składniki:


  • 0,5 kg mięsa z szynki
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    2 łyżki siekanego koperku
    1 płaska łyżeczka suszonego czosnku
    Sól do smaku
    0,25 łyżeczki pieprzu białego
    0,5 łyżeczki majeranku
    1 duża szczypta gałki muszkatołowej
    1 marchewka
    1 cebula
    9 pieczarek marynowanych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Kanapki

Pieczeń z marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso umyć, osuszyć, zmielić w maszynce do mięsa. Wrzucić do miski. Wbić jajko i wyrobić dokładnie.
    Do mięsa wsypać bułkę tartą, dodać koperek, czosnek, sól i pieprz, dodać majeranek i gałkę. Wymieszać ponownie.

    Marchew obrać, zetrzeć na tarce, cebulę posiekać drobno. Warzywa wrzucić do mięsa, ponownie wyrobić.

    Połowę masy nałożyć do małej keksówki, ułożyć osączone pieczarki, lekko wcisnąć w mięso.

    Następnie nałożyć drugą połowę masy mięsnej, docisnąć i wyrównać. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować