Pieczeń z kukurydzą i marchewką

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mięsna pieczeń z dodatkiem marchewki i kukurydzy marynowanej kolby jest pysznym dodatkiem do pieczywa.

Składniki:

  • 800 g karczku
    1 cebula mniejsza
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka majeranku
    0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    pieprz kolorowy do smaku
    mini marchewki z puszki
    kukurydza marynowana kolby

Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z kukurydzą i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (190 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1hx5w40

To może cię zainteresować